"Language of the Walls" eTwinning projesi, duvarlarda bulunan işaretler, resimler, karalamalar ve sanat eserlerini inceleyerek bu ifadelerin ortak bir dili olup olmadığını araştırıyor. Öğrenciler, tarih öncesinden günümüze kadar uzanan çeşitli etkinliklerle "Duvarların Dili" üzerine çalışmalar yaparak kendi tasarladıkları ürünlerini ortaya koydular. Proje, medya yeterliliği, kültürlerarası öğrenme, demokrasi ve değerler eğitimi gibi alanlarda okul kültürünü geliştirmeye katkıda bulunurken, öğrencilerin Avrupa'nın temel becerilerini edinmelerini sağladı. Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğretmen Hakan BAĞKARAN ve öğrencilerimizle birlikte projede aktif rol aldık. Bu süreçte Twinspace, Whattsapp, Webex ve e-posta yoluyla iletişim kurarak uluslararası işbirliği yaptık ve zengin içerikler ürettik. Öğrencilerimiz, medya ve kültürel farkındalıklarını artırarak geleceğe hazırlandılar.
"Language of the Walls" eTwinning projesi, çevremizdeki duvarlarda, okullarda ve dünyanın dört bir yanında bulunan işaretler, resimler, ipuçları, karalamalar, sanat eserleri ve sihri incelemeyi amaçlamaktadır. Bu projede, insanların duvarlar üzerindeki ifadelerinin ortak bir dili olup olmadığını, bu ifadelerin edebi veya sanatsal olup olmadığını ve eğer öyleyse, bu dili nasıl öğrenebileceğimizi ve kültürümüzün bir parçası haline gelip gelmediğini araştırdık.
Öğrenciler, tarih öncesinden günümüze kadar uzanan çeşitli etkinliklerle "Duvarların Dili" üzerine çalışmalar yaptılar ve kendi tasarladıkları ürünlerini ortaya koydular. Bu proje, medya yeterliliği, kültürlerarası öğrenme, demokrasi ve değerler eğitimi gibi alanlarda okul kültürünü geliştirmeye katkıda bulunurken, öğrencilerin yaşam boyu öğrenme için gerekli olan Avrupa'nın temel becerilerini edinmelerini ve geliştirmelerini sağladı.
İşbirliği yaptığımız okullar arasında Whattsapp, Twinspace, Webex ve e-posta yoluyla etkin iletişim kurduk. Öğrenciler, uluslararası takımlarda çalışarak “Duvarların Dili” kitabı için bölümler hazırladılar. Her takım, öğretmenlerin rehberliğinde çalışarak görsel araştırması yaptı, kısa giriş metinleri yazdı ve telif haklarını gözeterek görseller seçti. Bu süreçte Twinspace'in tüm araçlarını, çeşitli sunum araçlarını ve yapay zekayı kullanarak zengin içerikler ürettik.
Proje boyunca, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Hakan BAĞKARAN ve 11B sınıfı öğrencilerimiz Yiğit Rahman G., Mustafa Emre G., Hayrunisa B., Leyla S. ile birlikte çalıştık. Öğrencilerimiz, medya yeterliliği, kültürlerarası öğrenme, demokrasi ve değerler eğitimi gibi alanlarda deneyim kazandılar ve bu becerilerini geliştirerek geleceğe hazırlandılar.
Projenin sonunda, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, duvarların dili üzerine yaptıkları bu yolculukla kendilerini ifade etme becerilerini ve kültürel farkındalıklarını artırdılar.