Bilişim Teknolojileri, bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.
Gelecekte de bilişim teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.
KEPEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINI NEDEN TERCİH ETMELİYİM ?
Değişen ve globalleşen dünyada bilişim teknolojisi araç ve gereçleri ile yazılım teknolojilerine olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Bu kapsamda nitelikli personel ihtiyacı kaçınılmazdır. Biz Bilişim teknolojileri alanı olarak Web tasarım ve programlama dalı ve Veri Tabanı programı dalına ait yazılım, tasarım ve programlama dersleri ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Son üç yılda gerekli nitelik ile donattığımız öğrencilerimizden bazılarının başarıları şu şekilde ;
Öğrencilerimizin yaklaşık % 70 i alan ile ilgili 2 yıllık önlisans programlarına yerleşmekte olup, % 5 civarı alan dışı önlisans programlarına yerleşmektedir. % 10 civarı 4 yıllık programlara yerleşen öğrencilerimiz olmakla beraber %15 civarı öğrencimiz piyasada çeşitli iş kollarında faaliyet yürütmektedir.
okulumuz veri tabanı programcılığı dali ve web tasarım ve programlama dalı son sınıf öğrencilerimizin staj yaptığı bazı seçkin işletmelerimiz ;
Bilişim Teknolojileri alanı altında şu dallar bulunmaktadır:
· YAZILIM GELİŞTİRME DALI
Alanımız il içinde öğrencilerimizin tercih ettiği alanlardan biridir. Alanımızda 6 adet bilişim laboratuarı bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yapacağı uygulamalarla ilgili bütün yazılım ve donanımlar mevcuttur. Bu durum öğrencilerimizin aldığı mesleki eğitimin kalitesini arttırmaktadır.
Alanımızdaki öğrenciler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimlerine de devam edebilirler. Öğrencilerimizin önemli bir kısmı sınavsız geçişle veya sınavla, seçkin üniversitelerimizde mesleki eğitimlerine devam etmektedir. Özellikle son yıllarda alanımızdan çeşitli üniversitelerin fakültelerine giden öğrenci sayısı artmaktadır.
WEB PROGRAMCISI
Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.
VERİ TABANI PROGRAMCISI
Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapabilen ve yedek alabilen nitelikli kişidir.
Basım ve Yayın Teknolojileri
Bilgi Güvenliği Teknolojisi
Bilgi Yönetimi
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Görsel İletişim
İnternet ve Ağ Teknolojileri
Mobil Teknolojileri
Pazarlama
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
Sahne ve Gözteri Sanatları Teknolojisi
Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencisinin MTOK'ta Yerleşebileceği Mühendislik Alanları Nelerdir?
Bilgisayar Mühendisliği
Biyomedikal Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Adli Bilişim Mühendisliği
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği (YGS 1)
Basım Teknolojileri(YGS 1)
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(YGS 1)
Yönetim Bilişim Sistemleri (YGS 6)
Bilişim Teknolojileri (YGS 1)
İşletme Bilgi Yönetimi(YGS 6)