Mobil Uygulama "HIZLI BİLDİR"

TÜBİTAK 2204-A Yazılım Kategorisi Projemiz:  [ Mobil Uygulama "Hızlı Bildir" ]

Bilişim Teknolojileri Bölümü 11A sınıfı öğrencileri Mehmet Sarı Yıldırım ve İbrahim Korkmaz, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında, öğretmenleri Hakan BAĞKARAN'ın rehberliğinde toplumsal sorunlara modern bir çözüm sunuyor. "Hızlı Bildir" adını verdikleri mobil uygulama ile kullanıcılar, karşılaştıkları sorunları fotoğraflayarak veya yazılı olarak hızlı ve kolay bir şekilde ilgili birimlere iletebilecekler.

Geliştirilen bu uygulama, vatandaşların günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunları, örneğin yolda oluşan su birikintileri veya kamu hizmetlerindeki aksaklıklar gibi, hızla yetkili kurumlara bildirmelerini sağlamak amacıyla tasarlandı. Hızlı Bildir, telefonun GPS özelliğini kullanarak konum bilgisini otomatik olarak tespit ediyor ve kullanıcının bildirimini doğrudan ilgili kurum veya kuruluşa yönlendiriyor.

Mehmet Sarıyıldırım ve İbrahim Karayel, TÜBİTAK 2204-A projesi için geliştirdikleri Hızlı Bildir uygulamasıyla, teknolojinin toplumsal sorunlara pratik çözümler sunma kapasitesini öne çıkarıyor. Bu proje, toplumda duyarlılığı artırmanın ve kamu hizmetlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmanın yanı sıra, vatandaşların kendi kendilerini denetleme mekanizmasını güçlendirme potansiyeline sahip.

Bu yenilikçi uygulama, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda dikkat çekici bir örnek olarak öne çıkıyor ve öğrencilerimiz Mehmet Sarıyıldırım ve İbrahim Karayel'ın, teknoloji ve toplumsal fayda birleşimindeki başarılarını sergiliyor.

Okulumuz, öğrencilerimizin böylesine önemli bir sosyal soruna çözüm getirebilmeleri ve TÜBİTAK 2204-A kategorisinde özgün bir proje geliştirmeleri nedeniyle gurur duymaktadır. Mehmet ve İbrahim'i tebrik eder, araştırmalarının ve geliştirdikleri projelerin toplum için daha fazla katkı sağlamasını dileriz.

08-02-202408-02-202408-02-202408-02-202408-02-202408-02-202408-02-202408-02-2024

Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 08:38 - Görüntülenme: 70