T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI TTANITIMLARI

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ATOLYESİNDE;

Elektrik tesisatları ve pano montorlüğü dalında, 11.sınıflarda haftalık 8 ders saati pano tasarım ve montajı dersi işlenmektedirBu derste öğrenciye malzemelerin projeye ve standartlara uygun seçme ve panoya montajını yapma cihazlar arası kablo ve bara bağlantılarını ve panoların her türlü testlerini yapma ve yerine montajını yapma yeterlilikleri kazandırılması amaçlanmaktadır bu ders panonun montaja hazırlanması ve montajı. Kumanda devre kontrol ve koruyucu elemanları , ölçüm ve kompanzasyon cihazları baralarıngüç ve kumanda kablolarının montajıve pano testleri ile ilgili bilgilerin verildiği derstir  Öğrenciler bu atölyede;pano seçimi ve pano montaj hazırlığı yapma asenkron motor kumanda devreleri kurma ,kanal ve ray montajı yapma kontaktör role ve koruyucu elemanların montajını yapma , kompanzasyon cihazlarının montajını yapma, pano kablo montaj ve bağlantılarını yapma, cihaz ayarı yapma  ve panoyu test etme, panoyu yerine monta ederek bağlantılarını yapma , işlerine temrin ve deney olarak yaparlar

26-03-2018

Endüstriyel Kontrol Ve Devre Analizleri Sınıfı

 

10. Sınıf elektrik elektronik ve ölçme dersinde temel elektronik devreleri 11.Sınıf endüstriyel kontrol ve devre analizi dersinde de güç elektronik kumanda ve kontrol uygulama devreleri yapılmaktadır.

26-03-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLC LABARATUARI

 

 

  Günümüz modern teknolojide endüstriyel otomasyonun önemi kaçınılmazdır. Entegre tesis adını verdiğimiz işletmeler, ürettikleri ürün el değmeden, seri bir şekilde ve en az hatayla üretmek isterler. Bu şekilde üretimi gerçekleştirmek için bilgisayar destekli otomasyon sistemlerine gereksinim vardır. Endüstriyel otomasyonda bu işlemi gerçekleştiren cihazın ismine PLC “Programlanabilir Lojik Kontrolör”(Programlanabilir Mantık Denetleyici) denir. İngilizce ismi” Programmable Logic Controller ”dır. Bu ismin baş harfleri alınarak “PLC” olarak kısaltılmıştır.  Endüstriyel uygulamaların her dalında yapılan genel amaçlı kumanda ve otomasyon çalışmalarının tümünde PLC tekniği kullanılır.

26-03-2018

 ZAYIF AKIM TESİSLERİ VE ELEKTRİK TESİSAT PROJELERİ

  Bu ders iç tesisat döşeme yöntemleri, zayıf akım tesisleri ve elektrik tesisat projeleri  ile ilgili bilgilerin verildiği, uygulamaların yapıldığı derstir.

 

  Bu derste  öğrenciye zayıf akım ve tesisat döşeme yöntem elemanlarını yönetmeliklere uygun olarak devrelerde  kullanma, bakım onarım yapma; aydınlatma, kuvvet, topraklama, projelerini standart ve yönetmeliklere uygun olarak okuma ve çizme yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.

26-03-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2018 - Güncelleme: 06.07.2023 12:30 - Görüntülenme: 1380
  Beğen | 3  kişi beğendi